Fokkerij Workshop

ZONDAG 24 MAART

Hier komt alles aan bod wat je moet weten als beginnend, maar zeker ook als ervaren fokker. Anne-Claire neemt je mee van merrie analyse tot verzorging en voeding tijdens de dracht, van de geboorte tot de opfok. Jarenlange ervaring en passie zorgen voor leerzame dag. Zowel theorie als praktijk komen aan bod. Deze uitgebreide workshop is dagvullend en inclusief lunch.

Anne-Claire vertelt je deze workshop alle ins en outs van de fokkerij. De basis kennis van hengstigheid tot aan de daadwerkelijke geboorte van het veulen.

Daarnaast wordt het exterieur, de erfelijke eigenschappen en de hengstenkeuze besproken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het sparren met elkaar over de fokkerij.

Maar vooral, hoe gaat de geboorte, hoe zie ik dat de geboorte nadert? Hoe verzorg je merrie en veulen? Waar moet je op letten?

Zowel praktijk als theorie komen aan bod. met o.a.
– Is mijn merrie geschikt?
– Predikaten en stamboeken
– Welke hengst en waarom?
– Hengstigheid, scannen en verloop van de dracht
– De geboorte
– Voeding
– Huisvesting
– Opfok
– Kosten
– Voordelen en nadelen van zelf fokken
– Wat heb je nodig voor, tijdens en na de geboorte
– Gebruik birth alarm en camera’s

Anne-Claire fokt inmiddels al meer dan 15 jaar dressuurveulens, waarvan er meerdere zeer succesvol zijn in de sport en fokkerij. Zo behaalde meerdere fokproducten de VSN en PavoCup finale. Daarnaast werden meerder hengsten bij uit de fokkerij van ACB Dressuur goedgekeurd voor de dekdienst. Naast een rondleiding op stal worden er paarden en evt veulentjes getoond en wordt de theorie met de praktijk gecombineerd.

Wil je graag deelnemen? Er is beperkt plaats, geef je daarom snel op via acbdressuur@gmail.com ovv je naam, adres en telefoonnummer